Alleen vandaag GRATIS verzending!

Fashion life’s fashion tip of the week 47

Fashion life’s fashion tip of the week 47

Fashion life’s fashion tip of the week

Fashion life’s fashion tip is van deze week is: Hoe organiseer je je kledingkast?

Het kan erg stressvol zijn om je kledingkast weer eens te organiseren en op te ruimen, maar als dat eenmaal gedaan is geeft een goed georganiseerde kledingkast je overzicht en kun je precies zien wat je wel en niet meer draagt.

Iedereen heeft wel is het dilemma meegemaakt dat je je niet weet wat je moet aantrekken, terwijl je kast helemaal vol ligt met kleding. Dit komt doordat je kleding niet goed georganiseerd is en je geen overzicht hebt van wat je allemaal in je kast hebt hangen. Dit maakt het erg moeilijk om een outfit samen te stellen.

Maar ik ga je helpen om je kleding kast netjes en georganiseerd te maken zodat je het overzicht hebt en je gemakkelijk een leuke outfit kunt samen stellen.

  1. Begin met een grote opruiming

Begin elk item uit je kledingkast door te nemen. Vraag jezelf dan af: heb ik dit item het afgelopen jaar aan gehad of niet? Als het antwoord nee is, dan moet je je afvragen of je het item misschien moet loslaten.

  1. Bewerk je kledingkast continu

Het is belangrijk om telkens je kledingkast te bewerken. Als je een nieuw kledingstuk koopt gooi dan ook weer een oud kledingstuk weg die je niet met draagt, niet meer past of die gewoon gedateerd is.

  1. Verkoop je kleding die je niet meer hoeft.

Het leuke hieraan is dat je zelf wat extra geld verdient en je iemand anders er erg blij mee maakt. Ook kan je dit geld weer gebruiken om iets nieuws te kopen, dat geeft je een beter gevoel en hou je zelf meer geld over.

  1. Organiseer je kleding op kleur en categorie

Op deze manier word je kleding kast overzichtelijk, het ziet er een stuk netter uit en je kan precies zien wat je hebt hangen. Een leuke outfit samenstellen zal op deze manier een stuk gemakkelijker zijn en het scheelt een hoop tijd.

  1. Stapel al je kleding op

Broeken, truien en T-shirts zijn makkelijk opvouwbaar en goed op te stapelen. Ook ondergoed en sokken kun je prima opvouwen. Dit scheelt ruimte en je kleding blijft langer mooi. Kleding met een dunne stof kun je het beste ophangen.

  1. Investeer in goede kledinghangers

Investeer in dezelfde kledinghangers. Door dezelfde kledinghangers te hebben hangt alles op dezelfde hoogte en ziet het eruit als én geheel. Mijn favoriet is dan ook de fluwelen kledinghanger. Deze zorgt er ook voor dat je kleding goed op de hanger blijft hangen en er niet zomaar vanaf valt als je door je kledingkast heen gaat om een item uit  te zoeken.

  1. Hou seizoenen apart

Het meest functionele is om je zomer en winterkleding te scheiden van elkaar.
Het heeft namelijk geen zin om allemaal zomerjurkjes in de winter in je kast te hebben. Ruim dit dan ook en op haal het voor dit seizoen uit je kast. Zo blijft je kast opgeruimd en kom je geen ongewenste zomerjurkjes tegen als het buiten aan het vriezen is.

Dit waren mijn tip voor het organiseren van je kledingkast. Hopelijk word jou kast georganiseerd en overzichtelijk en bespaar je voortaan tijd met het aankleden s ‘ochtends.

En nog 1 tip: Ruim ook telkens alles weer op nadat je kledingstukken uit de kast hebt getrokken anders is het binnen no time weer een zooitje 😉

Laat een comment achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Waar ben je naar opzoek?

Kom bij onze maillijst!

Blijf geïnformeerd! Wekelijks nieuwe items, tips, en korting.