Alleen vandaag GRATIS verzending!

Fashion life’s fashion nieuws week 30

Fashion life’s fashion nieuws week 30

Fashion life’s fashion nieuws: De skort!

Heb je wel eens meegemaakt, dat je dat leuke rokje aan hebt gedaan, maar eenmaal op de fiets waait het omhoog en kan iedereen je ondergoed zien. Verschrikkelijk! Je kan dan kiezen om een short uit de kast te trekken, maar dat is toch een beetje balen als je precies je zinnen had gezet op dat rokje.

Gelukkig is hier een fantastische oplossing voor gevonden: de skort!

 

Wat is een skort?

De skort is een combinatie tussen een rokje (skirt) en een broekje (short), in het Nederlands ook wel broekrok genoemd. De skort is ideaal als je zin hebt om een rokje aan te trekken, maar voor het comfort toch liever een short draagt. Heerlijk vrij bewegen, zonder dat je onderbroek in beeld is, wat wil een mens nog meer?! 

 

Geschiedenis van de skort

Een skort heeft een leuke en interessante geschiedenis. De skort, bestaat namelijk al meer dan een eeuw en de eerste werd al in 1890 ontworpen! In die tijd was het nog ‘te mannelijk’ voor vrouwen om een broek te dragen. Uiteindelijk is de broek/rok vanuit noodzaak ontworpen. Zodat ook zij – net als mannen – de vrijheid kregen om te fietsen.

De ‘broek-rokken’ die toen gemaakt werden, lijken dan ook totaal niet op de skorts die we nu kennen. Deze broek-rokken waren namelijk heel lang en baggy, zodat de contouren van de vrouwelijke benen niet duidelijk zichtbaar waren.

 

Hoe style je de skort?

Zodra je een een korte broek aan kan, trek jij je skort voortaan uit de kast! Of je in de zomer een terrasje gaat pakken met vriendinnen, of in de winter naar kantoor gaat: met de skort kan je alle kanten op. Hieronder heb ik 3 manieren hoe jij je de skort kunt stylen ;)

1. Skort met strakke top

Als je skort wat wijder valt is het leuk om er een strakke top op te dragen. Op deze manier zorg je voor balans in je outfit en creëer je meteen een slanke taille. Met de keus van je schoenen kun je je outfit zo classy, casual of stoer maken als je zelf wilt!

2. Skort met oversized top 

Als je skort iets strakker zit is het leuk om er juist een oversized top op te dragen in plaats van een strakke top. Zo kun je er voor kiezen om er op koudere dagen een grote sweatshirt of trui op te dragen en op de warmere dagen een oversized T-shirt. Maak de outfit vervolgens of door er leuke boots onder te dragen!

3. Skort met jasje

Als het weer iets kouder is kun je er voor kiezen om een jasje op je skort te dragen. Met een jasje kun gelijk je outfit stylen tot een classy, stoere of casual outfit. Je kun hierbij denken aan een oversized blazer voor de classy outfit, een leren jasje voor de wat stoerdere outfit en een spijkerjasje voor de casual outfit.

Geniet van het stylen van je skort!

En als er nog vragen zijn hoor ik het graag van je ;)

Liefs, 

Melissa Baas

Laat een comment achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Waar ben je naar opzoek?

Kom bij onze maillijst!

Blijf geïnformeerd! Wekelijks nieuwe items, tips, en korting.