Alleen vandaag GRATIS verzending!

Lichaams typen

Lichaams typen


Fashion tip of the week

Welke kleding past bij mijn lichaamstype?


Elke vrouw is uniek en elk figuur is anders. Het is dan ook erg handig om te weten wat voor lichaamstypen je hebt.


Iedereen heeft wel is meegemaakt dat je een leuk jurkje of topje in de etalage ziet hangen en dat als hem gaat passen, het er niet precies zo uitziet als op de etalage pop. Heel jammer, maar helaas past niet iedereen alles.


But, don't worry. Ik ga je hier mee helpen. Dit doe ik door in eerste instantie uit te leggen hoe een vrouw zich in theorie het beste kan kleden en erna beschrijf ik de 5 meest voorkomende lichaamstypen afzonderlijk zodat je na het lezen van deze blog de juiste kleding kiest die precies bij jou past! Zo zie je er niet alleen geweldig uit, maar voel je je nog beter!


Look good, feel great! 

Hoe een vrouw zich in theorie het beste kan kleden


Veel mensen zien het zandloper figuur, als het ideale vrouwenlichaam. Als je dit lichaamstype hebt, mag je van geluk spreken. Natuurlijk heeft niet iedereen een zandloperfiguur en zijn er verschillende andere lichaamsvormen.
Voor alle lichaamstypen geldt: Door je sterke punten te accentueren en de zwakke punten te verbloemen krijg je de beste balans voor je lichaam. Dit is in theorie de basis van het kleden naar je lichaamsvorm.


Bijvoorbeeld:

  • Je hebt brede heupen, een smalle taille en smalle schouders. Door je schouders te accentueren, lijken deze breder en komen ze beter in balans met je heupen.
  • Een ander voorbeeld: je hebt schouders, heupen en een taille die ongeveer even breed zijn. Om je vrouwelijke vormen goed uit te laten komen, kun je je taille accentueren. Hierdoor ontstaat een mooie balans tussen bovenlichaam en onderlichaam.
Let wel op: in de praktijk zijn de onderstaande tips puur ter inspiratie en kunnen ze gelden als richtlijnen, niet als regels.  

 

1. Appel

Dames met een appelfiguur hebben over het algemeen een slanke schouders, slanke benen en een ronde buik. De taille is hierdoor niet of bijna niet zichtbaar.

Kledingadvies appel figuur:

De meeste vrouwen die een appelfiguur hebben, zijn onzeker over hun buik. Om de aandacht hiervan af te leiden, is het advies om het accent op andere lichaamsdelen, zoals de benen, borsten, hals en schouders te leggen.


Je legt de nadruk dus op je schouders, borsten en hals, waardoor je buik minder opvalt. Om dit te doen, draag je idealiter tops of jurken met een A-lijn. Dit wil zeggen dat ze onder je borst, op het smalle gedeelte van uw lichaam dus, nauwsluitend zitten en vervolgens wijd uitlopen. Je buik wordt op deze manier verhuld en de nadruk komt op je borst te liggen. Wat betreft je onderkleding geldt dat je beter kiest voor een jeans of broek met een sluiting boven de heupen.  

2. Peer

Een peerfiguur herken je aan een breed onderlichaam en een smal bovenlichaam. Vaak heb je ronde billen, slanke benen en is je taille duidelijk zichtbaar.


Kleding advies peer figuur:

Een groot deel van de dames in Nederland heeft een peervormig lichaam. Vrouwen met een peervormig lichaam hebben brede heupen en met de juiste technieken zijn deze prima te verhullen. 


Bovenkleding is voor vrouwen met een peervormig figuur erg belangrijk. Hier leg je namelijk belangrijke accenten mee. Ten eerste is het voor jou geen enkel probleem als je bovenkleding aansluit op je lichaam. Je taille mag zeker gezien worden en kan eventueel zelfs versterkt worden met behulp van een mooie ceintuur. Daarnaast kun je ook met kleur of een opvallende print ter hoogte van je schouder of sleutelbeen een geweldig accent leggen. Tot slot is het belangrijk om niet te lange blazers en jasjes te dragen. Je versterkt hier namelijk je heupen mee. Jasjes, vesten en blazers die niet op je heupen, maar net boven je heupen eindigen, staan je stukken beter en zorgen bovendien voor een afslankend effect.


Je onderkleding kun je het beste wat simpeler houden. Je wilt hier in principe niets mee accentueren. Draag daarom geen broeken met zakken aan de zijkant, maar met zakken aan de voorkant. Op deze manier voorkom je dat je toch een ongewenst accent op je heupen legt. Wil je daarnaast je billen en heupen iets slanker laten lijken? Draag dan jurkjes met een subtiele A-lijn of broeken met een hoge taille. Deze laatste laten niet je billen en heupen slanker lijken, maar accentueren juist de lengte van je benen, waardoor je een vergelijkbaar effect bereikt. 

3. Zandloper  


Als je het figuur van een zandloper hebt, heb je in theorie dus de meest gewilde lichaamsvorm. Dit is alleen geen garantie dat je nooit onzeker voor de spiegel staat.


Kledingadvies figuur zandloper:


Dames met deze lichaamsvorm over het algemeen brede, symmetrische heupen en schouders en een smalle, korte taille. Ook hebben de meeste dames die voldoen aan het zandloperfiguur volle borsten en mooie, ronde billen. Dames met het zandloperfiguur kunnen zich op de volgende manier kleden om hun sterke punten te accentueren. 


Wat betreft bovenkleding geldt dat je gerust nauwsluitende kleding kunt dragen die je figuur goed uit laat komen. Je smalle taille mag gezien worden. Draag daarom strakke tops en jurken die hier de nadruk op leggen. Ook blazers, jasjes en vesten accentueren je taille als deze één of twee knopen boven de navel heeft. Door hier een T-shirt of top met V-hals of vierkante hals onder te dragen, wordt je decolleté mooi zichtbaar. Zorg er echter wel voor dat dit stijlvol blijft. Tot slot is het belangrijk om geen overkill aan sieraden te dragen. Deze leiden af van je lichaam en dat is bij het zandloperfiguur nou net hetgeen waar je de nadruk op wilt leggen.  

4. Aardbei

Typisch voor een aardbei figuur is een vrouw met brede schouders, een smalle taille en smalle heupen.

Kledingadvies figuur aardbei:

Waar vrouwen die een peervormig figuur hebben vaak onzeker zijn over hun heupen, zijn vrouwen met een lichaamsfiguur dat lijkt op een aardbei dat juist over hun schouders. Deze ‘probleemzone’ kan echter prima verbloemd worden door het accent op het onderlichaam te leggen. Hierdoor ontstaat de juiste balans tussen bovenlichaam en onderlichaam. 

 Je bovenkleding hoort een beetje rustig te zijn, omdat je hier geen accent op wilt leggen. het liefst kies je daarom voor rustige tops zonder opvallende print. Deze laten je bovenlichaam immers groter lijken. Voor de hals van je top heb je verschillende keuzes. Aan de ene kant kun je kiezen voor een top met V-hals, maar ook een haltertop zal je goed staan.  


5. Plank

Typerend voor deze groep vrouwen is dat zij schouders, een taille en heupen hebben die ongeveer even breed zijn. Daarnaast zijn deze vrouwen in bijna alle gevallen erg slank en hebben ze kleine borsten, lange benen en platte billen.

Kledingadvies figuur plank:

De lichaamsbouw van vrouwen die een figuur als een plank hebben, zijn over het algemeen onzeker over het gebrek aan vrouwelijke rondingen. Gelukkig zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken om de rondingen die er wel zijn te accentueren. 

Met behulp van je bovenkleding kunt je jouw schouders meer volume geven. Door daarnaast je taille te accentueren lijken je heupen breder. Om voor de gewenste taille te zorgen, kun je gebruikmaken van strakke tops en een accentuerende ceintuur rondom de taille. Wil je een vest, blazer of jas over je top dragen, kies er dan voor om de knopen ter hoogte van je taille dicht te maken. Ook hierdoor lijkt je taille smaller.


Om je schouders meer volume te geven kun je kiezen voor een opvallende print ter hoogte van je hals of sleutelbeen. Zorg er wel voor dat de print geen verticale strepen bevat. Deze versterken het gebrek aan rondingen in plaats van dat ze ze verbloemen.
Ook bij je onderlichaam ontbreken enkele vrouwelijke accenten. Om ervoor te zorgen dat je heupen breder ogen, kun je wijde broeken of wijde rokken dragen. Als deze daarnaast een hoge taille hebben, accentueer je de rondingen op je heupen. Tot slot zorgen mooie opvallende kontzakken ervoor dat ook je billen wat voller ogen.


Als je nog vragen hebt en/of gepersonaliseerd fashion advies willen ontvangen, neem dan vooral contact met mij op. 


Wij kijken en bespreken wat het beste bij jou en je lichaamstypen past zodat je de perfecte outfit uitkiest en je er geweldig uitziet en je ook geweldig voelt! 

Melissa Baas
0640067139
Info@fashionlifebymb.nl

Laat een comment achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Waar ben je naar opzoek?

Kom bij onze maillijst!

Blijf geïnformeerd! Wekelijks nieuwe items, tips, en korting.