Alleen vandaag GRATIS verzending!

De fashion tip van week 40: Welke jurk past het beste bij mijn lichaamstype?

De fashion tip van week 40: Welke jurk past het beste bij mijn lichaamstype?

Fashion tip of the week

De fashion tip van deze week is: Welke jurk past het beste bij mijn lichaamstype?

In week 37 hebben we het gehad over lichaamstypen en welke kleding daar mooi bij staat.

Nu gaan we iets meer de diepte in en gaan we kijken welke jurkjes perfect bij welke lichaamstype passen.

Welke jurk past bij welk lichaamstype?

Elke vrouw is anders, net als elk vrouwenlichaam. Heb je brede schouders, een klein buikje, brede heupen of een ontbrekende taille? Om je rondingen perfect tot hun recht te laten komen, moet je eerst uitzoeken welk lichaamstypen je hebt. 

In de Fashion tip of the week van week 37 staan de 5 meest voorkomende lichaamstypen. Heb je deze nieuwsbrief gemist? Klik dan op de Fashion life’s blog page bij week 37.

 

Peren lichaamstype

Heb je smalle schouders en een slank bovenlichaam, en wordt het breder naar de heupen en toe? Dan behoor je tot het perentype.

Deze jurkjes staan je goed:

De gouden regel voor brede heupen is, om ze in evenwicht te brengen. Om de verhoudingen in evenwicht te brengen, is het belangrijk dat je de nadruk legt op je bovenlichaam. Het beste is om te gaan voor jurken waarvan de top de aandacht trekt met opvallende patronen, rimpels, ruches en asymmetrische halslijnen. Een uitlopende rok in donkere kleuren is het meest voordelig voor het onderste deel van de jurk omdat, het dit deel van uw lichaam perfect verbergt.

Voor het perentype is de A-lijn daarom het meest geschikt. Het afslankende effect kan worden versterkt met getailleerde stijlen of smalle heupriemen. De jurk op knielengte is in geval de perfecte keuze.

Deze jurkjes kan je beter niet aandoen:

De vraag blijft: welke jurk moet ik niet aantrekken? Alle designs, kleuren en versieringen die meer volume aan uw onderlichaam geven, zijn niet ideaal voor jouw lichaamstype.

 Aardbei lichaamstype:

De heupen zijn smaller dan het bovenlichaam. De schouderzone vormt het breedste deel van het lichaam. Als je brede schouders, smalle heupen en slanke benen hebt, hebt u het typische appel figuur.

Deze jurkjes staan jou goed:

Smal bovenlichaam, breed onderlichaam, dat is hier het motto. Asymmetrische één-schouder jurken of vrouwelijke halter jurken zorgen ervoor dat het schoudergebied er subtieler uitziet en geven zo een visueel evenwicht aan een breder onderlichaam.

Het onderste deel van je lichaam kan iets volumineuzer zijn. Geplooide plooien, ruches roepen de vrouwelijke rondingen op. Lichte stoffen zoals chiffon maken de outfit vrouwelijker. En de lengte? Op kniehoogte! Zo komen ook je mooie benen optimaal tot hun recht.

Deze jurkjes kan je beter niet aandoen:

Mijn tip is dan ook, jurken die voor nog meer volume zorgen op de schouders zijn een no-go. Dat zijn jurken met pofmouwen, off-shoulder jurken met een carmen-hals en alle modellen met dunne spaghettibandjes.

Plank lichaamstype:

Als jouw schouders, taille en heupen ongeveer even breed zijn en nauwelijks rondingen hebben, behoor je tot het sportieve planktype.

Deze jurken staan je goed:

Bij alle plank silhouetten is het belangrijk om rondingen op te roepen waar er geen zijn. Dit is vooral gemakkelijk te bereiken met wikkeljurken, blouse jurken en jurken die pronken met je taille. A-lijn jurken met uitlopende rokken zijn vooral ideaal voor het voordoen van een mooi zandloper silhouet. Bij het plank figuur geldt ook: Meer is meer! Volants, borduursels, gedrapeerd en plooien bij de halslijn en de heupen geven je volume en vrouwelijke rondingen!

Deze jurkjes kan je beter niet aandoen:

Rechte jurken zijn geen goede keuze voor het plank-type en, zelfs halter jurken voegen alleen extra volume toe.

 

Zandloper lichaamstype:

Het zandloperfiguur is de meest vrouwelijke van alle figuren en heeft dan ook een smalle taille en heupen en schouders van ongeveer dezelfde breedte.

Deze jurken staan jou goed:

Vrouwen met een zandloperfiguur kunnen kiezen uit een breed assortiment aan jurken, want welke jurk je ook kiest - je ziet er prachtig uit! Vooral in klassieke koker jurken, maar ook vloer lange boho-jurken en knielange, wikkeljurken zullen je slanke taille optimaal tot zijn recht laten komen. V-halzen en smalle riemen benadrukken bovendien jouw droomfiguur.

Deze jurkjes kan je beter niet aandoen:

Vergeet volumineuze oversized modellen of babydoll-jurken, want met deze stukken geef je je figuur potentieel weg. Zelfs mini-jurken zien er soms een beetje buitenproportioneel uit.

 

Appel lichaamstype:

Kenmerkend voor het appeltype is een ronde, ovale lichaamsvorm. Een kleine buik, een grote buste, bijna geen taille, maar meestal zeer smalle benen beschrijven dit figuur type het best.

Deze jurken staan jou goed:

Vloeiende stoffen zijn de sleutel tot het vinden van de juiste jurk voor “ovale” vrouwen. Ideaal zijn A-lijn jurkjes die losjes vallen, aan de zijkanten worden gedrapeerd en met de plooien afleiden van probleemgebieden in de taille, de buik of de benen. Maar ook met casual jurken of elegante modellen met diepe V-halzen, die het decolleté op de voorgrond brengen. Ingetogen kleuren zoals zwart, donkerblauw of bosgroen zijn zeker vleiend voor dames in grote maten. Patronen kunt je het best aan trekken als je het midden van je lichaam niet benadrukt.

Deze jurkjes kan je beter niet aandoen:

Vermijd in ieder geval alles wat volumineus of strak is. Smalle koker jurken en buisvormige stretch jurken doen ook niets goeds voor uw figuur.

 

(Pre-order now of bestel hem volgende week op de website)

Conclusie:


Jurken zijn een van onze favoriete kledingstukken, omdat ze ons laten schitteren en met het juiste model onze kleine probleemzones gemakkelijk verbergen. 

Klassieke A-lijn jurken zijn musthaves voor de meeste figuur typen, bij voorkeur op kniehoogte. Denk er altijd aan om een tegenpool te creëren voor je bredere lichaamshelft.

Naast het figuur type speelt er ook de lichaamsmaat een belangrijke rol bij de keuze van de juiste kleding. 

Het maakt niet uit welk figuur type je bent, met onze modetips vind je de perfecte jurk voor jouw figuur!

Liefs, 

Melissa Baas

 

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? 
Laat dan een comment achter hieronder ;)

 

Laat een comment achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Waar ben je naar opzoek?

Kom bij onze maillijst!

Blijf geïnformeerd! Wekelijks nieuwe items, tips, en korting.